Våffeldagen! Fira med en nyttigare lunchvåffla!

img_9382

Måste bjuda på det här receptet. Sötpotatisvåfflor. Både godare och nyttigare än de sedvanliga med grädde och sylt på toppen.

Ingredienser:

  • 1 sötpotatis
  • 2 ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl osötad mandelmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Ovanpå:

  • Alfagroddar
  • Minikeso
  • Ärtskott
  • Salladslök
  • Svartpeppar

Gör så här:

1. Skala och dela sötpotatisen i små bitar. Koka i vatten i 20 minuter.

2. Mät upp mandelmjölk, ägg och olja i en bunke, tillsätt sötpotatisen och mixa slät.

3. Blanda i de övriga torra ingredienserna. 

4. Våffla på och servera med keso, hackad salladslök, groddar och ärtskott. 

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *