Temafest- Pink Party!

img_8111-2

”Pink Party” är ett ganska vanligt festtema i många länder, det har dock inte slagit igenom så hårt i Sverige ännu. Temat är rätt kul och passar både för tjejfesten, möhippan, en fest under oktober månad för att samla in pengar till bröstcancerfonden, likväl som ett roligare tema kring Alla hjärtans dag (14 februari).  

Igår arrangerade vi ett Pink Party som avslutning för en sammankomst för 30 tjejer. Budgeten var skral och lokalen rätt trist, men med ett genomtänkt tema och grundinställningen att ”more is more” kommer man rätt långt.

Dresscode: Man kan förvarna gästerna om temat innan festen om man vill att de ska komma i rosa outfit, men man kan också överraska med att låna/ge bort accessoarer som de kan ha på sig under kvällen.

Jag förespråkar alltid att man skriver en dresscode, men i detta fall höll vi val av färg på kläderna öppet och lånade ut en drös med accessoarer på plats istället. Det fanns allt från en puderrosa afroperuk, knallrosa punkperuk, tiaror, rosa mustascher, rosa glammiga festivalboaormar till rosa cowboyhattar att välja mellan för gästerna.  

Vill man skriva en hint om önskan av färgval av kläder kan man skriva ett citat i stil med: ”If you dont know what to wear, always wear pink.”

Dekoration: Eftersom vi endast hade två timmar på oss att dekorera lokalen hade vi förberett det mesta. Vi gjorde det även enkelt för oss med att använda rosa pappersduk som vi snabbt kunde rulla ut på de långa borden.

Runt vita servetter hade vi tillverkat en ljusrosa wrap där vi tryckt datum och logga för sällskapet på. Servetterna ställdes på tallrikarna och på insidan av wrapen hade ett uppdrag som festdeltagarna skulle utföra under kvällen fästs.   

 Vi samlade ihop ett stort gäng guldljusstakar (kan köpas för en billig peng på secondhand affärer) som vi placerade ut på borden. Även silkespappersrosor som tidigare gjorts för kvällen placerades i små vaser. Kolla in hur man tillverkar dessa här.  

Ett 40-tal ballonger varvades i taket med rosa pompoms i olika storlekar. Vi försökte centrera alla ballonger i mitten av borden för att det skulle se maffigt ut. Kolla in hur man gör en pompom här. De tar ca 10 minuter styck i tidsanspråk och är en billig, men effektfull partydekoration.  

Andra saker man kan göra på ett rosa party:

Man kan variera en sådan här temakväll i det oändliga och variationerna beror förstås ganska mycket på vem som besöker fetsen. Är det barn, ett tjejkompisgäng, eller arbetskollegor? Ska det vara raffigt eller elegant etc.

Är det ett barnkalas kan man tillverka en rosa pinata (kolla här hur man tillverkar en). Självklart ska man även ha en rosa tårta och kanske bakverk som går i linje med temat. Lekarna kan också innehålla färgen eller så kan man ha en gemensam välkomstaktivitet där man tillverkar något enligt temat (en princesskrona, en pompom etc.) Som alternativ till tårta kan man bjuda på rosa sockervadd (maskiner finns at köpa billigt på tex. Teknikmagasinet. Men gör små, stora blir aldrig fint med den typen av enklare sockervaddsmaskin.).

Är det ett vuxet kalas kan man servera rosévin, rosa bubbel eller en rosa välkomstdrink. En rosa sockerkant på glaset ser effektfullt ut och det finns massor med underbart goda rosa cocktails att bjuda på. Vad sägs tex. om Limoncello blandat med vaniljvodka och rosébubbel?

  Som snacks kan man bjuda på rosa popcorn eller ställa fram olika typer av rosa godis.

Som aktivitet kan rosévins-provning vara uppskattad, BH-ping pong eller en music quiz med frågor som handlar om temat (Rosa Pantern-introt, vad hette gruppen som sjöng ”Rosa helikopter”, vem gjorde en cover på Madonnas ”Dear Jessie” med textradern på refrängen ”Pink elephants and lemonads” osv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *