Pepparkakshus

IMG_6390-0

Jag minns när jag var liten. När pepparkakshuset skulle byggas och min mamma ogärna ville att jag skulle vara med i köket. Och väldigt ofta hörde jag henne vråla ifrån köket då hon brände sig på det heta sockret. Nu är jag den mamman. Hur försiktig jag än är när jag försöker sammanfoga delarna kan jag ge mig 17 på att jag alltid ändå lyckas bränna mig.

Sedan några år tillbaka har jag tillverkat olika typer av pepparkakskreationer inför julen av pepparkaksdeg och har insett att det här vuxit till något av en speciell hobby. En hobby som endast tas upp under slutet av november eller början av december varje år. Det kanske till och med kvalar in som mitt favoritpyssel. 

Tyvärr brukar det räcka med ett hus i huset, men i år var jag listig nog att även tillverka ett som barnen kan sälja lotter till på sin julmarknad. Två hus. Samma stomme, men olika dekorationer är planen. En klar. En kvar.

Tidigare år har jag även gjort häst med släde, jesuskrubban och stående pepparkaksgranar. Får se om ja hittar några bilder på dessa som jag även kan lägga upp.

PS. I år ritade jag stommen själv. Tidigare år har jag använt färdiga mallar. Om någon vill ha skisser på stommen kan jag lägga upp dessa med. Kommentera i kommentatorsfältet isådanafall så lägger jag upp det.

   
    
   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *