Partypirog och partydip

IMG_4057-1

Kul är oftast inte svårt. Det handlar mest bara om planering. 

Att servera mat på lite oväntat sätt blir ofta effektfullt. Dessutom är båda dessa rätter perfekta som mellanmål om det blir mat över.

Dipp i paprika. Lika lätt som det låter. Gör morotsstavar, gurkstavar, selleri eller blomkålsstavar och lägg upp på en tallrik. Dela en paprika och gröp ur kärnhuset. Lägg dit valfri dipp. 

Party-pirog 

Gör så här: Gör en pizzadeg enligt recept. Medans den jäser, gör en fyllning. Den här fyllningen var en krämigare variant av tacofärs (addera en burk med tomatkross), jag adderade även hackad morot.

Kavla ut pizzadegen och skär i trekanter som du lägger i en cirkel. Lägg på köttfärsen, vik över degen, pensla på uppvispat ägg och kör in i ugnen ca 15-20 minuter. 

Kan göras dagen innan och värms då bara en stund innan gästerna kommer.

   
   

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *