Juldessert

img_7247

Julmat brukar vara rätt tung. Den här desserten passar därför ganska bra till jul. Den innehåller så gott som allt som hör julen till, men avslutar middagen på ett fräscht sätt. Jag har expirementierat fram denna kombination baserat på sånt jag själv tycker om. Receptet är rätt enkelt.

Ingredienser (ca 6 pers)

  • Vaniljkvarg
  • 0,5 gram saffran
  • Pistaschenötter (ca 100g)
  • Granatäpple
  • 4 apelsiner

Sockerlag man hälle över apelsinerna efter att lagen svalnat:

  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 krm vaniljstångspulver
  • 5 hela nejlikor
  • 5 cm hackad ingefära
  • 1 tsk kanel

Ta bort nejlikorna och ingefäran innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *