Första advent är första julpysseldagen

IMG_6532

Idag har det pysslats här hemma. Både jag och barnen har varit kreativa.

Dottern gjorde en pompom och sonen en snögubbe. Själv fixade jag vårt ”pysselkontor” så der blev mer trivsamt att vara i.

När jag pysslar med barnen så kommer det många frågor om hur olika saker skall lösas och jag försöker så gott det går att inte ge ett svar, för det är just det som är det fina med att vara kreativ. Att pyssla är att lösa problem. Och det är det jag vill att barnen ska lära sig. Vad ska göras, hur ska det göras och vilket material behövs? 

Jag är övertygad om att den som är duktig på att pyssla som barn har entreprenörsandan i sig som vuxen. För den som är kreativ kan lösa problem. Och den som kan lösa problem blir en bra företagare.

Min son löste snögubbenäs-problemet helt själv. Och dottern. Ja, henne behöver man aldrig längre komma med några lösningar till.😊

One thought on “Första advent är första julpysseldagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *